fbpx
Select Page
Creatieve Vakantie Frankrijk :    Schilderen (schildervakanties), Boetseren (beeldhouwvakanties), Zingen (Zangvakanties), Zilveren sieraden maken met Art Clay Silver, Sieraden maken met edelstenen, Beschermkristallen met edelstenenMix van alle disciplines. Van 3 t/m za. 10 september een speciaal programma: “Ontmoeting vanuit Authenticiteit”.

Bij miljoenen volwassenen over de hele wereld breekt het koud zweet uit op het moment dat hen gevraagd wordt een tekening of schilderij te maken ten overstaan van een groep mensen. Ze ontkennen elk artistiek talent, zoeken uitvluchten en doen alles om eronder uit te komen.

Maar vraag een aantal vijf-jarigen om hetzelfde te doen, en binnen enkele seconden komen ze in actie en gaan tekenen, verklaren, en creëren artistieke meesterwerken ten overstaan van iedereen.

De vraag die dit oproept is”: “Wat gebeurd er tussen de leeftijd van 5 en 15, dat ons zo bang maakt om te tekenen/schilderen? Wat maakt jou bang?”

Voor veel mensen geldt dat de angst intreedt op het moment dat zij zich voor het eerst beseffen dat hun tekening niet op de werkelijkheid lijkt. Zij ZIEN de voor de hand liggende “fouten”, maar hebben geen idee hoe ze op te lossen; en hebben het gevoel dat als ze niet perfect kunnen tekenen / schilderen, ze maar beter helemaal niet moeten tekenen / schilderen.

Misschien ben je ooit geconfronteerd met het feit dat je klasgenootjes je uitlachte bij het zien van je kunstwerk en zeiden dat jouw “familie portret”leek op twee giraffen en een buitenaards wezen.

Het is lastig om met dergelijke kritiek om te gaan, laat staan voor een kind, maar het betekent niet dat je geen kunstenaar bent.  (En de mening van dat kind maakte hem ook geen kunstkenner.)

De meeste mensen denken dat kunstenaars een soort gave hebben en ik neem aan dat een aantal kunstenaars worden geboren met een talent voor kunst. Maar als je kijkt naar de kindertijd tekeningen van 100 professionele kunstenaars, dan wed ik dat je zult zien dat 99 van hen dezelfde krabbeltjes en houterige poppetjes maakten als jij als kind.

Het grote verschil is dat ze nooit zijn opgehouden met het maken van krabbels en op een gegeven moment hebben GELEERD te tekenen / schilderen, hetzij uit boeken, video’s, via leraren, of gewoon uit zichzelf door veel te oefenen.

Zou willen kunnen tekenen / schilderen? Hier is het goede nieuws: iedereen kan het leren.  Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk kun je je artistieke talenten, waaronder teken- en schilderen verder ontwikkelen of ontdekken.

Kies voor een pure schildervakantie of stel een creatieve mix samen uit de disciplines die worden verzorgd.

 

   
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x