fbpx
Select Page

Kunstenaar Rachel Dieraert geeft schilder- en tekencursussen bij Artfriends in Culemborg

Artfriends heeft een bijzondere kunstenaar, Rachel Dieraert, aangetrokken voor het verzorgen van de  schilder- en tekencursussen op de maandag- en dinsdagavond in Culemborg.

Tijdens deze schilder- en tekencursussen, die bestemd zijn voor zowel beginners als gevorderden, zal Rachel de Artfriends cursisten individueel begeleiden op het eigen niveau, in iedere gewenste schilderstijl en –materiaal.

Aandacht wordt besteed aan de invloed van licht op de kleur, compositie, perspectief, schaduw en structuur, (acryl) en (olieverf)schilderen, maken van palet, kleurgevoel ontwikkelen/verfijnen, basistechnieken van olieverfschilderen en modelschilderen. Voorop staat het plezier in het schilderen en je persoonlijke creatieve ontwikkeling.

Rachel volgde haar opleiding aan de Academie Minerva te Groningen. Met name de lessen van Matthijs Röling volgde Rachel Dieraert zeer intensief, ook na de academieperiode. Door Matthijs Röling leerde Rachel Dieraert het op elkaar afstemmen van kleuren en het kijken naar toonwaarden.

Daarnaast leerde Rachel Dieraert veel van de beeldhouwer en tekenaar Eddy Roos. Van hem leerde ze het tekenen naar bewegend model, het herkennen van de arabesk en het belang van een compositie binnen een tekening of schilderij.

In 2002 en 2004 werkte Rachel Dieraert samen met vier andere kunstenaars aan een serie muurschilderingen van een Boeddhistische tempel te Kathaluwa, Sri Lanka.

De mens en het menselijk lichaam zijn belangrijke inspiratiebronnen voor Rachel Dieraert. In haar werk is zij gericht op kleur en monumentaliteit. Rachel Dieraert werkt veelal naar de waarneming, maar niet de puur registrerende of fotografische. Zij gebruikt een realistisch gegeven als aanleiding voor een compositie of kleurdimensie, waarbij ze de reële vorm abstraheert om zo de compositorische basis te versterken. Compositie en abstractie zijn  voor haar een belangrijk onderdeel om een schilderij of tekening aan het figuratieve verhaal te laten ontstijgen.

Haar didactische kennis en vaardigheden deed zij op bij de post-HBO Bik-opleiding, Beroepskunstenaars in de Klas.

Voor meer informatie over onze schildercursussen: http://www.artfriends.nl/
Voor nadere informatie over Rachel en haar werk: http://www.racheldieraert.nl/

Schilderen en tekenen bij Artfriends onder begeleiding van Rachel Dieraert

Zelfportret met hand, Rachel Dieraert

Voor informatie over onze creatieve cursussen en workshops in Nederland: www.artfriends.nl  
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x