fbpx
Select Page
Creatieve vakantie Frankrijk:alle creatieve disciplines onbeperkt volgenTijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay SilverSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenyoga vakantiefilm makenkookworkshop vakantieacteren vrouwenpower wekenMindfulness Awareness weken, astrologie biografie, Tibetaans Boeddhistische week

Schilderen in de buitenlucht tijdens Creatieve Vakantie Frankrijk

Meesterschilders zoals Claude Monet en Pierre-Áuguste Renoir schilderde en plein air.

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk kun je onder begeleiding van Josine Goosens en Lowieke van Aarle buiten schilderen in het kleurrijke paradijs van de Haute Saone.

En plein air is het buiten schilderen van landschappen. Dit is de optimale manier om een succesvol landschap te schilderen, omdat foto’s de subtiliteiten in het licht, atmosferisch perspectief en schaduw niet volledig kunnen vangen. Het vinden van de perfecte setting, het juiste moment van de dag en de juiste tools kan moeilijk zijn, dat wel.

Met behulp van deze tips kan je een succesvol plein air schilderij schilderen.

De juiste locatie voor buiten schilderen

De ideale locatie voor het buiten schilderen is daar waar je zoveel ruimte kunt gebruiken als mogelijk en die ruimte kunt gebruiken zo lang als je maar wilt. Idealiter zal een drukke plek als bijvoorbeeld de Dam in Amsterdam niet de beste plek zijn om een ezel neer te zetten. Een  rustig park daarentegen kan een betere keuze zijn.

Verder is het verstandig bij jezelf na te gaan hoeveel privacy je nodig hebt om te schilderen. Vindt je het goed dat voorbijgangers telkens vragen komen stellen. Als je deze vraag met nee moet beantwoorden dan zal je er eerder de voorkeur aan geven een rustig plekje op te zoeken zoals een afgelegen strand, aan de oever van een particuliere vijver of zelfs in je eigen achtertuin.

Het juiste tijdstip voor buiten Schilderen

Aangezien het weer en het licht snel kunnen veranderen, is het belangrijk om zo veel als mogelijk te  vangen in een zeer korte tijd. Het kiezen van het juiste moment van de dag kan je het dramatische licht voor je schilderij bieden. Als je de locatie meerdere malen op verschillende tijdstippen verkent om te ontdekken welk moment van de dag het beste is om te schilderen. Vroege ochtenden, late middagen en vroege avonden (denk zonsondergangen) bieden vaak zacht licht met dramatische schaduwen die ideaal kunnen zijn voor interessante schilderijen om maar niet te spreken over de lucht die op deze momenten erg keurrijk is.

Als je een landschap wilt schilderen moet je proberen om de uren rond de middag te vermijden. Het licht is op dit tijdstip erg sterk en vervaagd de kleuren, vooral in de zomer.

Claude Monet Tulpen in Holland

Claude Monet Tulpen in Holland

Pierre Auguste Renoir Le Pont de Chatou 1875

Pierre Auguste Renoir Le Pont de Chatou 1875

Creatieve vakantie Frankrijk schilderen in de buitenlucht

Claude Monet Le Pont du chemin de fer a Argenteuil

Creatieve vakantie Frankrijk schilderen in de buitenlucht

Gereedschap voor het buiten schilderen

Het selecteren van gereedschap voor het buiten schilderen kan best lastig zijn. Er zijn veel tools die je nodig hebt om je schilderij af te maken dus pak je spullen slim in. Hieronder vindt je een lijst van spullen die je nodig hebt om buiten te schilderen:

  • Luchtdichte zak om penselen in te verpakken totdat ze kunnen worden gewassen
  • Canvas of kunstpapier, opgerold in een buis
  • Papieren handdoeken of babydoekjes
  • Rugzal met veel zakken
  • Lichte opvouwbare ezel
  • Waterflesjes
  • Klemmen om items of papier vast te klemmen aan je schildersezel tijdens winderig weer
  • Luchtdichte pot terpentine of minerale oliën (bij gebruik van olieverf)
  • Doek om je penselen in op te rollen om hen te beschermen (vilt is ideaal omdat het stijf is)
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x