fbpx
Select Page
Creatieve Vakantie Frankrijk, onbeperkt volgen van alle creatieve workshops . Stel je eigen creatieve mix samen:    Schilderen (schildervakanties), Boetseren (beeldhouwvakanties), Zingen (Zangvakanties), Zilveren sieraden maken met Art Clay Silver, Sieraden maken met edelstenen, Beschermkristallen met edelstenenMix van alle disciplines. Van 3 t/m za. 10 september een speciaal programma: “Ontmoeting vanuit Authenticiteit”.

 

Schilderen als rustgevende hobby

De voordelen van schilderen als hobby,
een aanmoediging om te beginnen

Schilderen als  hobby kan een zeer bevredigende en ontspannende vorm van recreatie zijn. Het  kan helpen je leven in balans te brengen, zeer heilzaam bij stressvolle beroepen of posities.

Winston Churchill had het lot van de wereld in zijn handen tijdens de onstuimige dagen van de Tweede Wereldoorlog, maar toch vond hij de tijd om te schilderen, in feite  hielp het schilderen hem om te ontspannen en gaf hem een uitstapje dat niets te maken had met politiek of de wereldproblemen. Begin te schilderen!!

Maar ik ben niet getalenteerd.

Flauwekul! Mensen zeggen vaak: “Ik kan nog geen rechte lijn trekken”. En wat dan nog? Schilderen gaat niet over het  tekenen van een rechte lijn. Het gaat zelfs niet over het nauwkeurig tekenen of schilderen van iets. Het gaat meer over  hoe je je voelt, over hoe je je zou uiten als je een kwast in je handen zou hebben.  Pak gewoon een kwast, doop het in een kleur die je aanspreekt en dep de verf op het doek, draai cirkels, maak snelle bewegingen met je penseel of druppel  de verf op het doek, speel ermee. Schilder gewoon en maak je geen zorgen of het kunst is of niet. Kunst komt later wel, het gaat nu gewoon om het schilderen.

Schilderen in de natuur

Het schilderen van taferelen uit de natuur is een geweldige manier om creativiteit te combineren met het buitenleven. Het heeft zelfs een naam. In de kunstwereld wordt het  “plein air” genoemd, een chique Franse naam voor  ‘in de openlucht”. Het was de manier waarop de impressionisten schilderden. Ze moesten hun penseelstreken snel op het doek aanbrengen voordat het licht veranderde, er was dus niet veel tijd voor detail, maar een snelle indruk, net de essentie van het tafereel.

Natuurlijk kun je de volgende dag  verder gaan met je schilderij. Werken met acryl verf is een goede manier om een scène snel op te zetten, doordat het verf is op  waterbasis droogt het sneller dan olie, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het rondzeulen van een nat doek. Als je in de buitenlucht schildert is het handig om een draagbare schildersezel te gebruiken.

Schilderen tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk

Tijdens alle weken van de creatieve vakantie Frankrijk kunnen zowel beginners als gevorderden hun teken en schilder talenten ontdekken of verder ontwikkelen. Je wordt individueel begeleidt naar je doel in iedere gewenste stijl en materiaal. Daarnaast kun je alle andere creatieve workshops onbeperkt volgen (boetseren, zingen, zilveren sieraden maken met Art Clay Silver, Edelsteen sieraden maken en beschermkristallen met edelstenen).

Schilderen brengt je leven in balans

Winston Churchill, even weg van alles, schildert bij de rivier Sorgue in Zuid Frankrijk, 1948

   
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x