fbpx
Select Page

Pilates / Flow Yoga vakantie

Yoga en creatieve vakantie Pilates en flow yoga

Pilates / Flow Yoga

De Pilates / Flow yoga lessen van Marrigje worden tijdens de yoga en creatieve vakantie Frankrijk verzorgd in chateau Le Bocage in het kleurrijke paradijs van de Haute Marne, op nog geen 640 km. van Utrecht. Naast je Pilates / Flow Yoga lessen bieden wij nog een aantal creatieve en mindfulness cursussen aan die je ontbeperkt kunt volgen voor 1 all-in prijs.

All-in creatieve vakantie Frankrijk concept

De Pilates / yoga flow lessen zijn onderdeel van het Yoga en Creatieve Vakantie Frankrijk concept waarbij je je pilates / yoga flow lessen kunt combineren met andere creatieve en mindfulness cursussen zoals schilderen, levensketting van edelstenen, beschermkristal van edelstenen en oceandrum maken. Al deze lessen kun je onbeperkt volgen voor dezelfde all-in prijs (zie hiervoor de planning van deze week in de rechter kolom op je pc, op je telefoon onderaan de pagina).

In deze les komen de oefeningen van de ‘Pilates methode’ aan bod en Flow of Yoga. ‘Pilates is complete coördination of body, mind and spirit’ =Joseph Pilates=

Pilates

Pilates is meer dan oefeningen doen, het is een way of life, Pilates  leert je om je bewust te worden van je lichaam, je houding, de manier waarop je beweegt. En bewegen doen we allemaal. De manier waarop je beweegt, heeft een niet te onderschatten effect op hoe je je voelt. Met Pilates werk je aan bewustwording en dat is de eerste stap naar meer balans. Pilates is geschikt voor iedereen die op een verantwoorde en bewuste manier aan haar of zijn lichaamsconditie, houding en balans wilt werken ongeacht haar of zijn leeftijd, achtergrond of conditie.

Flow Yoga

Flow yoga is een fysieke yogavorm waarbij de asana’s niet statisch maar juist bewegend worden uitgevoerd, vaak door verschillende asana’s in series achter elkaar uit te voeren, de flow.

De ademhaling is een belangrijk aspect binnen de flow yoga. Net als bij de spijsvertering en de celfunctie worden bij de ademhaling voedingsstoffen aangevoerd en afvalstoffen afgevoerd.

De oefeningen zullen tijdens de yoga en creatieve vakantie Frankrijk in drie verschillende intensiteitsniveaus (lichte, matige en hoge) worden aangeboden. Hierdoor kan iedereen, van jong tot oud deelnemen aan de flow yoga lessen en er optimaal profijt van hebben.

Iedere ochtend en middag vinden de Pilates / flow lessen plaats. In de voormiddag kun je deelnemen aan een van de andere workshops die worden gegeven, een wandeling maken of lekker relaxen in de tuin.

5 cursussen voor 1 all-in prijs

yoga en creatieve vakantie chateau le bocage

Tijdens deze week kun je onbeperkt deelnemen aan 5 cursussen. Niets moet, alles mag:

Voor wie

Pilates is toegankelijk voor jong en oud. Iedereen kan het op zijn eigen niveau doen. Waar de een van zijn/haar rugpijn afkomt, wil de ander slanker worden, zelfverzekerder worden of beter presteren op een ander sportgebied. Veel voetballers gebruiken Pilates om sterker te worden, bv David Beckham. Pilates gaat over het verbeteren van je houdingen, het verbeteren van je balans en je coördinatie. Het zorgt ervoor dat je je ook mentaal beter voelt en de aandacht die nodig is om de oefeningen uit te voeren en het heeft ook een meditatieve component. “Kracht en balans zit in je eigen lijf. Door een jachtig, vol (en vaak zittend) leven heb je dat gevoel niet altijd meer. Pilates brengt die kracht en balans terug waardoor je soepel kunt meebewegen met de uitdagingen van het leven

Pilates / Flow yoga docente 

Marrigje van Roessel

Na haar studie aan de balletacademie in Amsterdam heeft Marrigje allerlei balletstijlen uitgevoerd, maar nooit meer klassiek ballet. Dat begon ze te missen. Ze ging op zoek naar een alternatief. Pilates sprak haar aan omdat je het intens ervaart en deels heeft dit te maken met de aandacht voor je ademhaling en core. Pilates geeft je de kracht en kracht van binnenuit, dat is het mooie ervan. Ademen is super belangrijk. Kijk voor meer informatie op instagram Marrigje van Roessel of marrigjevanroessel.nl

Ga met ons mee

Je kunt al voor 795 euro deelnemen aan een compleet verzorgde creatieve vakantieweek met Pilates en flow yoga. Voor dit bedrag mag je kamperen in de prachtige tuin. Wil je logeren  in een van de kamers dan vind je op het inschrijfformulier meer over de mogelijkheden. De kosten zijn inclusief:

  • 3 maaltijden per dag*
  • alle overnachtingen, kamperen is ook mogelijk
  • onbeperkt koffie, thee, bronwater en fruit
  • wifi
  • het volgen van alle programma onderdelen
  • Georganiseerd carpoolen
  • Exclusief reiskosten
  • exclusief materiaalkosten 
  • Mogelijkheid tot betalen in 2 termijnen.

Lees ook ons artikel: Yoga en Pilates de ultieme Love Story voor je lichaam

zangvakantie en yoga en creatieve vakantie frankrijk
Chateau Le Bocage

Tijdens deze week verblijven wij in chateau Le Bocage. Robuust, te midden van het dorpje Savigny, een dorpje in de authentieke en landelijke omgeving van de Haute Marne, ligt  landgoed Le Domein Le Bocage, op nog geen 640 km. afstand van Utrecht in het departement Champagne-Ardennen. Naast de rust van directe omgeving van het echte Franse (plattelands)leven, heeft Le Bocage 2 hectare eigen landgoed met een unieke collectie eeuwenoude bomen. Op Landgoed Le Bocage bevinden zich twee bijzondere, bij elkaar gelegen gebouwen: het negentiende-eeuwse chateau, genaamd Le Bocage en ertegenover het bijna tweehonderd jaar oude jachtslot St. Hubert. Le Domaine Château Le Bocage, heeft de allure van de 19e eeuw en de luxe van de 21e eeuw.

Je logeert in een van de 2 of meerpersoons kamers of kampeert in de chateautuin. Klik hier voor meer informatie over chateau Le Bocage. 

Routebeschrijving

Chateau Le Bocage is gelegen in  het sprankelende en authentieke Haute Marne aan1 Rue du Château, 52500 Savigny, Frankrijk, op nog geen 580 km. van Utrecht. Klik hier voor een uitgebreide  reis- en routebeschrijving.

Meereizen met andere deelnemers

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Je kunt hiervoor een oproep plaatsen op de  “meet and Greet” pagina.

 

zangvakantie en yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage
zangvakantie yoga en creatieve vakantie frankrijk
zangvakantie en yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

programma 2024

 
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
AGENDA 2024
14 t/m 21 juli 2024
TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
28 juli t/m 4 aug. 2024
ZANG MEETS YOGA EN CREATIVITEIT Frankrijk Onbeperkt volgen:
4 t/m 11 augustus 2024
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

11 t/m 18 augustus 2024
TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

18 t/m 25 augustus 2024
YOGA / PILATES & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

midweek april 2025
RETRAITE Start Living your Dreams

Onbeperkt volgen:

14 febr. t/m 1 maart 2026
Authentieke Kenia reis

Stap binnen in de magie van Afrika :

td style="background-color: #FDBE02;">wijzigingen voorbehouden.
yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial