fbpx
Select Page

Caren Simon (Colette Henriëtte)

Caren Simon logo

Over Caren Simon

Caren Simon

Caren Colette Henriëtte Maria Simon. Geboren en getogen op Aruba heb ik als klein meisje een enorme bewegingsvrijheid ervaren. Klimmen als een aap in bomen waarin ik samen met de buurtkinderen en mijn 3 broers en kleine zusje hutten bouwde, altijd zonder jas aan naar buiten, ravotten op straat, schelpen zoeken, vlinders vangen en observeren, ritjes langs de haven, de innige vriendschappen die ik al op jonge leeftijd had met vriendinnen ……………

Maar er was ook nog een andere kant. De dagelijkse confrontatie met een prestatiegerichte opvoeding waarin het besef dat ‘studeren en jezelf ontwikkelen het allerbelangrijkst is om te kunnen overleven’ er met de paplepel werd ingegoten.

Deze achtergrond heeft duidelijk richting aan mijn leven gegeven. Gedurende 20 jaar heb ik gekozen voor een professionele loopbaan in Marketing en Public Relations. In dit vak is mijn creativiteit in het denken sterk ontwikkeld, terwijl er in verhouding veel minder tijd en ruimte was dan gewenst om mij te richten op de altijd aanwezige drang mijn ideeën ook op kunstzinnige wijze vorm te geven.

Als een waardevolle schat draag ik de inspirerende beelden en herinneringen van mijn geboorte-eiland, gevormd door de natuurelementen, met mij mee. Natuurelementen als grillige kratervormige rotsoppervlakten; diepe, koele, donkere grotten waar door kieren en gaten licht naar binnen valt; de altijd aanwezige noordoostpassaat waar de divi-divi-bomen hun typische vorm aan te danken hebben; de woeste onstuimige zee aan de Noordkant van het eiland die onophoudelijk tegen het eiland aanbeukt; de rust die uitgaat van de spierwitte stranden en het diepblauwe heldere water; de schoonheid van kleuren en geuren, de altijd aanwezige zon en wolkenloze lucht; de prachtige onderwaterwereld met bijzondere waterplanten, vissen, koralen, schelpen…….

Deze herinneringen heb ik gekoesterd toen ik op 11-jarige leeftijd naar Nederland kwam, en ik koestert ze nog. Ze hebben mij gesteund bij de moeilijke cultuurovergang. Deze natuurelementen komen herhaaldelijk terug in mijn kunstwerken, met name in mijn keramische objecten, interieur juwelen en beschermkristallen. In de levensketting werkt ik veel met takken, aardvruchten, (half)edelstenen, stenen, glas, koraal en schelpen. Mijn pad is altijd doorkruist door bijzondere ontmoetingen, inspiratoren, leermeesters en levensgrote spiegels, die er allemaal toe hebben bijgedragen mij bewust te worden van mijn intuïtieve vermogens en deze zowel als mijn talenten te ontwikkelen. Het gevolg was een bewustzijnsverandering die mij dagelijks ondersteunt in het in vrijheid maken van de juiste keuzes.

Als ik terugblik op mijn leven, ben ik ervan overtuigd dat alle ervaringen en ontmoetingen een grote bijdrage hebben geleverd aan mijn innerlijke groei en hebben gediend als inspiratiebron om uiteindelijk in vrijheid te kiezen mij uit te drukken in de kunst. Creëren is voor mij als een meditatie; een geestelijke werkzaamheid waarbij ik heel dicht bij mezelf sta, helemaal van de wereld, in mijn eigen domein. Mijn beelden zijn het uitwendige beeld van wat innerlijk plaatsvindt

 

Over Caren Simon

Caren Simon yoga en creatieve vakantie

Caren Colette Henriëtte Maria Simon. Geboren en getogen op Aruba heb ik als klein meisje een enorme bewegingsvrijheid ervaren. Klimmen als een aap in bomen waarin ik samen met de buurtkinderen en mijn 3 broers en kleine zusje hutten bouwde, altijd zonder jas aan naar buiten, ravotten op straat, schelpen zoeken, vlinders vangen en observeren, ritjes langs de haven, de innige vriendschappen die ik al op jonge leeftijd had met vriendinnen ……………

Maar er was ook nog een andere kant. De dagelijkse confrontatie met een prestatiegerichte opvoeding waarin het besef dat ‘studeren en jezelf ontwikkelen het allerbelangrijkst is om te kunnen overleven’ er met de paplepel werd ingegoten.

Deze achtergrond heeft duidelijk richting aan mijn leven gegeven. Gedurende 20 jaar heb ik gekozen voor een professionele loopbaan in Marketing en Public Relations. In dit vak is mijn creativiteit in het denken sterk ontwikkeld, terwijl er in verhouding veel minder tijd en ruimte was dan gewenst om mij te richten op de altijd aanwezige drang mijn ideeën ook op kunstzinnige wijze vorm te geven.

Als een waardevolle schat draag ik de inspirerende beelden en herinneringen van mijn geboorte-eiland, gevormd door de natuurelementen, met mij mee. Natuurelementen als grillige kratervormige rotsoppervlakten; diepe, koele, donkere grotten waar door kieren en gaten licht naar binnen valt; de altijd aanwezige noordoostpassaat waar de divi-divi-bomen hun typische vorm aan te

danken hebben; de woeste onstuimige zee aan de Noordkant van het eiland die onophoudelijk tegen het eiland aanbeukt; de rust die uitgaat van de spierwitte stranden en het diepblauwe heldere water; de schoonheid van kleuren en geuren, de altijd aanwezige zon en wolkenloze lucht; de prachtige onderwaterwereld met bijzondere waterplanten, vissen, koralen, schelpen…….

Deze herinneringen heb ik gekoesterd toen ik op 11-jarige leeftijd naar Nederland kwam, en ik koestert ze nog. Ze hebben mij gesteund bij de moeilijke cultuurovergang. Deze natuurelementen komen herhaaldelijk terug in mijn kunstwerken, met name in mijn keramische objecten, interieur juwelen en beschermkristallen. In de levensketting werkt ik veel met takken, aardvruchten, (half)edelstenen, stenen, glas, koraal en schelpen. Mijn pad is altijd doorkruist door bijzondere ontmoetingen, inspiratoren, leermeesters en levensgrote spiegels, die er allemaal toe hebben bijgedragen mij bewust te worden van mijn intuïtieve vermogens en deze zowel als mijn talenten te ontwikkelen. Het gevolg was een bewustzijnsverandering die mij dagelijks ondersteunt in het in vrijheid maken van de juiste keuzes.

Als ik terugblik op mijn leven, ben ik ervan overtuigd dat alle ervaringen en ontmoetingen een grote bijdrage hebben geleverd aan mijn innerlijke groei en hebben gediend als inspiratiebron om uiteindelijk in vrijheid te kiezen mij uit te drukken in de kunst. Creëren is voor mij als een meditatie; een geestelijke werkzaamheid waarbij ik heel dicht bij mezelf sta, helemaal van de wereld, in mijn eigen domein. Mijn beelden zijn het uitwendige beeld van wat innerlijk plaatsvindt.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial