fbpx
Select Page

Docenten


caren Simon creatieve vakantie frankrijk
Caren Simon

Hallo, mijn naam is Caren, eigenaar van Artfriends en organisator van de Yoga en Creatieve vakantie Frankrijk. Ik vind het heerlijk om met mensen om te gaan en mijn kennis met je te delen.

Ik heb jaren lang een professionele loopbaan in Marketing en Public Relations vervuld. In dit vak is mijn creativiteit in het denken sterk ontwikkeld, terwijl er in verhouding veel minder tijd en ruimte was dan gewenst om mij te richten op de altijd aanwezige drang mijn ideeën ook op kunstzinnige wijze vorm te geven. In 1996 kreeg ik de kans, die heb ik met beide handen aangegrepen.

Als een waardevolle schat draag ik de inspirerende beelden en herinneringen van mijn geboorte eiland Aruba, gevormd door de natuurelementen, met mij mee. Deze natuurelementen komen herhaaldelijk terug in mijn kunstwerken, met name in mijn keramische objecten, interieur juwelen, symbool juwelen en beschermkristallen, waarbij ik veel werk met natuurlijke materialen, takken, edelstenen en kristallen.

Ik word door veel materialen geïnspireerd, zo werk ik ook met keramiek en brons en tref je van mij ook keramische objecten, sieraden en bronzen sculpturen. Kunstwerken Caren Simon

In de verwen workshops beschermkristallen en levensketting van edelstenen werkt ik tevens met de symboliek van de edelstenen.

Tijdens de Yoga en Creatieve vakantie Frankrijk begeleid ik de workshops boetseren, zilveren sieraden maken met Art Clay Silver, Edelsteen sieraden maken, levensketting / beschermkristal en talking stick van edelstenen, en de workshop oceandrum maken.

Caren Simon bailadora docent creatieve vakantie Frankrijk
Caren Simon docent creatieve vakantie Frankrijk
Cobi Gaasbeek Yoga & Creatieve vakantie Frankrijk

Cobi Gaasbeek

Cobi Gaasbeek

Cobi is een warme creatieve duizendpoot. Al vanaf haar vroege jeugd heeft ze een nieuwsgierige fascinatie voor creativiteit en kunst. Ze ontwikkelde zich als ontwerper, beschrijver en etaleur in de garen- en textielsector. Een grote passie, het overbrengen van het plezier in creëren, kon ze kwijt in het geven van kunstzinnige vorming aan volwassenen en uitdagende handvaardigheid lessen op de basisschool. Honderden creatieve kinderen vonden ook een weg naar haar kunstzinnige kinderatelier.

Als gast kwam Cobi een aantal jaren geleden naar een creatieve vakantie Frankrijk week. Als enthousiast vrijwilliger keerde ze terug. Het samenwerken met Caren beviel zo goed dat ze nu als docent de deelnemers van edelstenen-workshops liefdevol wegwijs maakt in de technieken en ontwerp-vormen. Daarbij staat ze Caren ook de hele periode in Frankrijk bij als PA.

In Gambia leidt ze de kinderactiviteiten van het Franco Inn Skill Centre, waar kansarme kinderen kunnen leren en genieten van o.a. creativiteit, sport, dans, yoga en taallessen.

Vanaf mei 2020 zal www.cobicreation.nl een feit zijn.

 
.

Cobi Gaasbeek Franco Inn voor Yoga & Creatieve vakantie Frankrijk

Menno Noordervliet Creatieve vakantie Frankrijk Astrologie

Menno Noordervliet, astroloog, pedagoogMenno Noordervliet

Menno Noordervliet

Onze astroloog, Menno is sociaal psycholoog en pedagoog. Menno heeft altijd in de gezondheidzorg gewerkt. Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk verzorgt hij de cursus Astrologie Biografie, waarbij je naar aanleiding van je horoscoop meer inzicht krijgt in je eigen leven en biografie.

Naast zijn professionele loopbaan in de gezondheidszorg had hij een astrologische praktijk en sinds 2000 werkt hij voor zichzelf als coach en astroloog.

 

Behalve zelfstandig astrologisch consulent is hij momenteel ook als zodanig verbonden aan een managementbureau voor trainingen aan het bedrijfsleven. Hij heeft veel ervaring op het gebied van beroepsadviezen  en relatiehoroscopen.

Ook is hij voorzitter van de Astrologische Vakvereniging Nederland (AVN), de beroepsvereniging voor astrologen in Nederland.

http://www.noordervliet.com/

Tai Chi en creatieve vakantie met Gonzalo Ezequiel Barales

Gonzalo Ezequiel Barales, tai chi docent

Gonzalo Ezequiel Barales

Gonzalo Ezequiel Barales, geboren op 8 juni 1986, Buenos Aires, Argentinië. Gonzalo is Kung Fu en Tai Ji Quan Master, hedendaags danser en bewegings- onderzoeker. Hij begon zijn studie beweging en welzijn in 2001, toen hij 15 jaar oud was. Kung Fu, Tai Ji Quan en Qi Gong beoefende hij met Jeronimo Milo, en Horacio Di Renzo, studenten van de Grote Meester Chan Kwok Kwai.. Hij behaalde het Superior Level en Black Belt na 6 jaar van intense en diepe oefening. Hij specialiseerde zich in Hung Sing Choy Lee Fut van Fat Sam en Traditional Yang Tai Ji Quan Style van Yang Lu Chan Lineage. Ook de bewegingssets van Northern Shaolin en Seven Stars Mantins behoorden tot zijn training. Met respect voor interne kungfu-stijlen leerde hij ook Ba Gua Zhang en Xing Yi Quan.Tegelijkertijd leerde hij de Qi Gong-systemen: Ba Duan Jin, Zhang Zhuang, Tai Ji Qi Gong, Yi Jin Jing en Small Golden Bell.

Toen hij 20 jaar oud was en les gaf aan beginnende studenten en kinderen besefte hij dat lesgeven ook zijn passie was. In 2016 ontmoette hij de meesters Gianfranco Pace en Luciano Vida, zijn huidige meesters van Chen Tai Ji Quan en Qi Gong, van de International Tai Ji Quan en Kung Fu Association (ITKA). Door bewegingsoefeningen voelde hij zich gelukkig, krachtig en vol vitaliteit en besloot zijn leven te richten op het bestuderen van beweging en gezondheid. Na 21 jaar oefent en leert hij nog steeds dagelijks in het besef dat dagelijkse beoefening, aanwezigheid en beweging via deze kunsten onze vitale energie voeden en onze geest, emoties en acties integreren.

Tai chi en creatieve vakantie Gonzalo Barales

Hij houdt van het delen van zijn kennis, zodat studenten hun voordeel ermee kunnen doen door ze toe te passen. Hij vindt het een uitdaging om specifieke aanpassingen te creëren die elke persoon nodig heeft om op zijn eigen ritme te groeien, dat is wat hem motiveert.

tai chi en creatieve vakantie Gonzalo Barales

Nadat hij in 2017 de Argentinean Contemporary Dance Company gedurende 6 maanden trainde ging hij workshops geven aan dansers en toneelkunstenaars op verschillende kunstacademies in Argentinië en in heel Europa, zoals Spanje, Ierland, België, Berlijn en Italië. Nu, op 35-jarige leeftijd, na 21 jaar beoefenen van verschillende technieken en 16 jaar leservaring met personen van alle leeftijden heeft hij een standpunt bereikt waarbij het voor hem belangrijk is hoe deze disciplines en technieken ons kunnen helpen om beter te leven, in plaats van ze alleen maar te proberen te leren. Hij creëerde een bewegingsruimte genaamd “Vital Connection” en “Natural Integral Training”, waar hij de tools uit de verschillende disciplines die hij heeft geleerd combineert om beoefenaars deze doelen te laten bereiken door middel van een bewegingsreis op een echte en veilige manier. Hij heeft door Argentinië, Uruguay, Spanje, Ierland, België, Italië en Duitsland gereisd om deze bewegingsworkshops te geven en mensen te helpen hun leven te versterken en meer verbonden te raken met zichzelf en hun innerlijke kracht. “Ieder van ons is een zaadje, dat kan uitgroeien tot de plant, de boom, het bos, de wereld of het universum dat we ons voorstellen. Wij zijn onderdeel van het leven. We zijn het leven zelf aan het beleven, laten we ervan genieten ;)” 

www.gonzalobarales.com

 

 

 

Schildervakantie yoga en creatieve vakantie Frankrijk Sieko Koolen

Sieko Koolen

Sieko Koolen

Sieko is beeldend kunstenaar. Hij maakt deel uit van het schilderscollectief Art-Reflexion Masters in Zwolle. De schilderlessen die hij geeft op een aantal basisscholen, zijn een feest voor de kinderen en de docenten. Dat geldt ook voor de workshops aan volwassenen.

Zijn aanvankelijk figuratieve schilderijen ondergingen langzamerhand een verandering. Hij is zijn werk steeds meer gaan abstraheren. Signalen uit de natuur, muziek, teksten, persoonlijke ervaring en gedachten, zijn de inspiratiebronnen van zijn eigen gecreëerde landschappen. Signalen als een motief om aan de slag te gaan. Gedachtelandschappen om in te dwalen, te zoeken en te fantaseren.

Tijdens de creatieve vakantie begeleidt Sieko het schilderen, in een sfeer waarin je je vrij voelt om te durven, te doen en ontdekken. Waarbij het ongetwijfeld ook zo zal zijn dat de deelnemers elkaar inspireren en stimuleren .

http://sieko.exto.nl/

 

schildervakantie yoga en creatieve vakantie Frankrijk Sieko Koolen

dagdromen,ik zweef nog even verder 80 x 100, acryl op doek, Sieko Koolen

 

schildervakantie yoga en creatieve vakantie Frankrijk Sieko Koolen

Altijd Wat, Sieko Koolen

Zangvakantie Creatieve vakantie Frankrijk Ilse Huizinga

Ilse Huizinga / zangcoach

Ilse Huizinga

Ilse Huizinga is met haar 6 cd’s een bekende Nederlandse jazz zangeres. “Zo mooi dat het lijkt alsof een engel op aarde neerdaalt” schreef het AD. Ze zong in de succes serie ‘Gooische Vrouwen’ en is opgenomen in ‘The Jazz Singers, the ultimate guide, als een van de 500 beste jazz vocalisten in de internationale jazzgeschiedenis.

Ilse studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast haar optredens geeft ze met veel plezier zanglessen aan groepen waarbij ademhaling, houding, timing, interpretatie en klankvorming een grote rol spelen.

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk verzorgt Ilsezanglessen. Onder de deskundige begeleiding van Ilse zing je de mooiste meerstemmige songs van bijvoorbeeld the Beatles, Billy Joel, Duffy of Stevie Wonder, samen met prachtige songs uit het blues, jazz & klassieke repertoire.

Er is ruimte voor persoonlijke aandacht en tijdens deze lessen ervaar je tevens hoe leuk improviseren kan zijn.

 

Zangvakantie yoga en creatieve vakantie

zangvakantie en yoga en creatieve vakantie frankrijk

yoga en creatieve vakantie lia koetsierLia Koetsier

Lia koetsier is een levenslustig en enthousiaste verschijning..

Al sinds haar 15de geeft zij diverse sportlessen,

Het is begonnen met Aerobics en kindergym,

Na het afronden van het cios is zij zich blijven ontwikkelen.,zowel op lichamelijk als geestelijk gebied.

Tot op de dag van vandaag is ze werkzaam in de sportbranche.,van babyzwemmen tot seniorengym en van boxen tot yoga.

Lia is vooral gegrepen door yoga. 20 jaar geleden is zij begonnen met het beoefenen en daarna al snel met doorgeven van yoga.

ongeveer 15 jaar geleden heeft ze Tulku Lobsang ontmoet en leerling van hem geworden.

De Tibetaanse yoga met daarnaast de Tibetaanse geneeskunde trok haar aandacht en in 2014 behaalde ze het bijbehorende papiertje.

Ze heeft al veel kleine wondertje zien gebeuren door het beoefenen van yoga en verheugd zich erop om zoveel mogelijk mensen hun leven te laten verrijken.

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk Lia Koetsier

Voor meer info kijk op Annemarievanvenrooij.nl  of  www.iyanna.nl

 

 

Yoga en creatieve vakantie Frankrijk yogadocente Annemarie van Venrooij

Annemarie van Venrooij

Annemarie van Venrooij

Al  bijna 20 jaar loop ik een bewust pad van zelfontwikkeling en de creatieve eigenkracht zowel in mijn coaching praktijk en yoga studio als in de gehandi- captenzorg als praktijkcoach.

Sinds ik het yoga pad bewandel en mijn blik naar binnen richt wordt ik niet alleen bewuster, lichamelijk fitter en energieker. Het brengt mij relaxtheid,  maakt me creatiever en ik ervaar meer levenslust.

Naast Hatha yoga, begeleid ik vrouwen meditaties en vanuit Chinese zienswijze werk ik als coach en trainer.

Ik neem je graag een stukje mee op weg.

 

yoga en creatieve vakantie Annemarie van Venrooij yoga docente

Voor meer info kijk op Annemarievanvenrooij.nl  of  www.iyanna.nl

 

 

Yoga en creatieve vakantie Marrigje van Roessel yoga vakantie

Marrigje van Roessel – Yoga docente

Marrigje van Roessel​

Na mijn studie aan de balletacademie in Amsterdam heb ik allerlei balletstijlen uitgevoerd, maar nooit meer klassiek ballet. Dat begon ik te missen. Dit deed me op zoek gaan naar een alternatief. Pilates sprak me aan omdat je het intens ervaart en deels heeft dit te maken met de aandacht voor je ademhaling en core.

yoga en creatieve vakantie yoga vakantie pilates vakantie Marrigje van roessel

Pilates geeft je de kracht en kracht van binnenuit, dat is het mooie ervan. Ademen is super belangrijk. Het verbetert je houding, coördinatie, kracht, flexibiliteit en balans. Je voelt je zelfverzekerder, je loopt rechtop, je zit op de juiste manier achter je bureau (zonder rugpijn). Je voelt je veel beter omdat je in een betere conditie bent.

 

Pilates is toegankelijk voor jong en oud. Iedereen kan het op zijn eigen niveau doen. Waar de een van zijn/haar rugpijn afkomt, wil de ander slanker worden, zelfverzekerder worden of beter presteren op een ander sportveld. Veel voetballers gebruiken pilates om sterker te worden, bv David Beckham.

Pilates gaat over het verbeteren van je houdingen, het verbeteren van je balans en je coördinatie. Het zorgt ervoor dat je je ook mentaal beter voelt en de aandacht die nodig is om de oefeningen uit te voeren en het heeft ook een meditatieve component. “Kracht en balans zit in je eigen lijf. Door een jachtig, vol (en vaak zittend) leven heb je dat gevoel niet altijd meer. Pilates brengt die kracht en balans terug waardoor je soepel kunt meebewegen met de uitdagingen van het leven.

https://www.marrigjevanroessel.nl/

https://www.instagram.com/marrigjepilatessport/

Zangvakantie Creatieve vakantie Frankrijk Anna en Roel de Andersons

Anna Ågren en Roel Dullaart

Anna Ågren en Roel Dullaart

Anna Ågren en Roel Dullaart geven met veel plezier en energie de zang workshops, adem / klank sessies en privé lessen zang.

Roel en Anna zijn beiden in 2005 afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, richting muziektheater.

Na hun studie zijn ze een 2e fase opleiding gaan volgen aan de Koningstheaterakademie te ‘s-Hertogenbosch. Hier zijn ze tevens aangesteld als vaste hoofdvakdocenten zang.

Naast deze lessen geven ze ook privé- en groepslessen. Als performers speelden ze mee in een landelijke tour van de eigentijdse revue “Het vreemdelingen-legioen”, zongen in diverse hommages aan Bram Vermeulen, Willem Wilmink en George Brassens en zijn al vele jaren te zien op 

 

 

zomerfestival Boulevard in ’s-Hertogenbosch.  Als “De Andersons” treden Roel en Anna op in de theaters met hun eigen muzikale voorstellingen als “Mijn Rijkdom”, “Ballades en brutaliteiten”, “Vreeswijk en de Andersons”, “In gesprek met mijn moordenaar”, “Stockholm sneeuwt”.

coaching: zangles Den Bosch Anna Ågren en Roel Dullaart
artiestensite: http://www.deandersons.nl/

 

Yoga en creatieve vakantie Frankrijk acteerlessen Norman van Huut

Norman van Huut

Norman van Huut

Norman van Huut is een allround theaterman. Van uitvoerend artiest ontwikkelde hij zich tot regisseur, docent en schrijver. Met grote passie en liefde voor theater en film blijft hij, met vallen en opstaan, zoeken naar waarachtigheid en eigenheid in zichzelf en anderen. Hij wordt graag geïnspireerd door iedereen die op zijn pad komt en wil graag zijn kennis en ervaring delen en anderen inspireren!

Als acteur en zanger speelde en zong hij rollen in musicalproducties zoals Sunset Boulevard, Annie, Titanic, 42nd Street, Oliver! en Miss Saigon. In het jeugd- en familiecircuit was hij te zien in de muziektheaterproducties Knofje, Buster en Benjamin, De kleine Zeemeermin en Tijl Uienspiegel.

Overige theaterervaring deed hij op bij Theaterrestaurant Toussaint , Arjan van Dijk en van Hoorne Events. Norman sprak vele stemmen in voor tekenfilms en zong in de disco/funkband Tendenz. Sinds 2008 is Norman als speler verbonden aan de stichting De Toren van Geluid. Sinds 2012 is hij producent van deze muziekttheatergroep. Als acteur was hij tevens te zien in televisie- en filmproducties.

Als spel- en zangdocent is hij verbonden aan Theaterschool Rabarber in Den Haag, waar hij meerdere voorstellingen maakt, bewerkt en regisseert (zoals Tralie Tango, Little Shop of Horrors, Dead Poets society en Kiss me Kate). Bij Theaterschool Hofplein is hij werkzaam als spel- en zangdocent en bij Toverkids geeft hij spellessen en schrijft en regisseert hij het jaarlijkse toneelstuk. Daarnaast regisseerde hij theaterstukken voor bijvoorbeeld het Augustijns Theater in Leiden en Theatergroep Showbizz in Alkmaar. Aan de HBO Dansacademie was hij als coach verbonden bij het maken van eigen werk van studenten.

Norman volgde spellessen en –workshops bij onder meer Lucas Borkel, de Trap, Joep Sertons en Marina Wijn. Jimmy Hutchinson en Marika Lansen waren zijn zangdocenten en bij Lucia Marthas nam hij dans-

 

Norman van Huut yoga en creatieve vakantie Frankrijk

Norman van Huut en Anthony Kamerling Creatieve vakantie Frankrijk

lessen. Verder volgde hij workshops op het gebied van trainingsacteren (Kemna Casting en de Academie voor Innovatief Denken) en scenario- en toneelschrijven (De Schrijversvakschool).

Norman geeft tijdens de creatieve vakantie Frankrijk de acteerlessen en musicallessen.

 

programma 2024

  td style="background-color: #FDBE02;">wijzigingen voorbehouden.
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
AGENDA 2024
14 t/m 21 juli 2024
TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
28 juli t/m 4 aug. 2024
ZANG MEETS YOGA EN CREATIVITEIT Frankrijk Onbeperkt volgen:
4 t/m 11 augustus 2024
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

11 t/m 18 augustus 2024
TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

18 t/m 25 augustus 2024
YOGA / PILATES & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

midweek april 2025
RETRAITE Start Living your Dreams

Onbeperkt volgen:

najaar 2025 / voorjaar 2026
Authentieke Kenia reis

programma in ontwikkeling:

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial