fbpx
Select Page

Hoe Yoga creativiteit ontsluit

Het beoefenen van yoga kan je hersenen opnieuw  bedraden om innovatief te denken. Het is bekend dat de oude kunst van yoga gezondheid en welzijn bevordert, maar een groot bijkomend voordeel van regelmatige yoga beoefening is dat het de creatieve expressie drastisch ondersteunt en verbreedt.

Yoga beoefening en het verfijnen van de innerlijke emoties, geest en ziel, leidt tot een levendige levendigheid van artistieke expressie in een persoon, terwijl het evenwicht brengt in het lichaam. Zeker als je gewend bent om op je hoofd te staan ​​of je lichaam in interessante vormen te draaien, heeft het een effect op je hersenen en je gevoel over jezelf.

Yoga vakantie Creatieve vakantie Frankrijk

headstand Lotus Satya yogi creatieve vakantie Frankrijk Chateau Riaucourt – Begrijpen hoe yoga creativiteit ontsluit

 

Het uitbreiden van je creatieve expressie

 

Yoga vakantie creatieve vakantie

Hoe Yoga creativiteit ontsluit Yoga vakantie pattabhi jois

Dit geldt voor schrijven, kunst, muziek en elke creatieve discipline. Hoe meer je oefent, hoe beter je wordt, maar hoe meer je experimenteert, vertrouwt en uit je comfortzone komt, hoe beter het resultaat. Je krijgt die klinkende golf van creatieve energie als je je eigen grens bereikt en door gaat naar de onbekende wereld waar het genie ontwaakt.

De specifieke voordelen van yoga voor creativiteit en zelfexpressie zijn talrijk. Het uitgebreide bewustzijn, de inzichten en het verhoogde perspectief dat je krijgt door op de mat te zijn, hebben een diepgaand effect op je creatieve expressie.

mindfulness

De praktijk van mindfulness, lang gedeeld door spirituele leraren, vooral boeddhistische experts, wordt steeds meer mainstream en heeft aangetoond dat het stress enorm vermindert, welzijn en geluk vergroot en innovatief denken of de denkprocessen die creatieve ideeën genereren en ontdekken, bevordert. De bewuste synchronisatie van ademhaling en beweging in yoga zorgt voor helderheid en focus.

yoga vakantie creatieve vakantie Franrijk reativiteit vindt plaats in het moment

Energie stroom

Het beoefenen van yoga deblokkeert de energiekanalen in het lichaam en leidt tot een grotere levenskracht en vitaliteit, verhoogde bloedcirculatie en prana, wat een prachtig effect heeft op de hersenen en het hart. Regelmatige yoga beoefening balanceert de hormonen, harmonieert je organen en vergroot je chakrasysteem en verlicht het energiesysteem van je lichaam.

Yoga vergroot chakra systeem yoga vakantie creatieve vakantie

Yoga vergroot je chakrasysteem en verlicht het energiesysteem van je lichaams energiestroom

Vrijheid van geest leidt altijd tot een zekere creatieve vrijheid en expressie. Hoe meer mentale helderheid en levendigheid iemand heeft, en hoe meer je geest onbeperkt is door mentale of maatschappelijke beperkingen, hoe groter je creatieve expressie. Door de verhoogde energiestroom en soepelheid van het lichaam, worden de geest en creatieve kracht meer als een stroom dan als een straaltje uitgedrukt.

Yoga en de hersenen

yoga vakantie creatieve vakantie Frankrijk yoga transformeert

Onderzoek toont aan dat meditatie de fysieke structuur van de hersenen op belangrijke manieren verandert. Meditatie en reflectie hebben aangetoond dat ze de frontale cortex activiteit (gekoppeld aan focus, kalmte en concentratie) verhogen en zelfs dat deel van de hersenen vergroten.

Er zijn ook een aantal studies geweest die laten zien hoe yoga ademhalingsoefeningen de Alpha hersengolven verhogen die geassocieerd worden met lagere niveaus van stress en grotere niveaus van creativiteit. Alfa-hersenstaten zijn waar briljante ideeën ontstaan ​​en waar atleten hun zone vinden.

Yoga hersenen voor en na kundalini yoga yoga vakantie creatieve vakantie

 

Yoga beoefenaars genieten consequent veel meer tijd in de Alpha-staat en hebben meer geheugen, creativiteit en intuïtie.

In een studie gepubliceerd in “Frontiers in Human Neuroscience” in februari 2012 bestudeerden onderzoekers van UCLA de hersenen van mensen die al jaren mediteerden, evenals de hersenen van korte termijn mediteerders en mensen die nooit hadden gemediteerd. Via MRI-scans ontdekten ze dat mediteerders op de lange termijn hogere niveaus van gyrificatie vertoonden (een plooing van de hersenschors geassocieerd met snellere informatieverwerking en herseneffectiviteit). Hoe langer iemand mediteerde, hoe meer gyrificatie optrad in hun MRI’s.

Het portaal openen voor inspiratie

Zittend op de mat in meditatie na het beoefenen van opzettelijke beweging verbindt ons met iets groters dan onszelf, met de kosmische kracht van het universum, de bron van alle creatieve kracht. Door ons aan te sluiten op het universele bewustzijn en onszelf te ervaren als meer dan onze lichamen en onze individualiteit, breiden we uit naar een hogere realiteit waar inspiratie zich bevindt.

Het gevoel van welzijn dat we hebben na yogabeoefening is zowel de ervaring van de vitale kracht die door ons lichaam stroomt, alsook de voelbare verbinding met iets dat groter is dan onszelf. Dit uitgebreide perspectief boort originele ideeën en visionaire creaties aan.

yoga vakantie creativiteit ontsluiten

Het gevoel van welzijn na yoga kan de ruimte openen voor visionaire creatie

Yoga vakantie creatieve vakantie als ik zwijg heb ik donder van binnen verborgen rumi

Yoga helpt me om meer ontvankelijk en open te zijn. Het beoefenen van yoga heeft de randen van mijn ego verzacht en de starheid die mijn perspectief gesloten en beperkt houdt. Als een leeg vat voor goddelijke inspiratie, door aanwezig en ontvankelijk te zijn, kunnen de mysteries van het universum door je handen stromen.

Yoga vakantie Yoga Vrouwenpower week inspiratie retraite

Yoga Vrouwenpower week

Inspiratie retraite met als thema GELUK
Yoga – Levensketting van edelstenen – intuïtief schilderen – Yin Shin Jyutsu – Feng Shui – Zingen / stembevrijding – full moon party – portret van je mooie zelf

Yoga vakantie Yin Yang Yoga vakantie met Jeske Papadopoulos

Yin Yang Yoga vakantie

Yin Yoga  – Yang Yoga –  levensketting van edelstenen  – heerlijk relaxen in de parktuin – prachtige natuur – wandelen – brocante marktjes – gezelligheid – plezier

Yoga vakantie en creativiteit Creatieve vakantie Frankrijk

Yoga vakantie en Creativiteit

Yoga –  schilderen – levensketting van edelstenen  – boetseren – zilveren sieraden – beschermkristal van edelstenen – astrologie – etc….

Alle cursussen volgen voor 1 all-in prijs

Je authentieke zelf ontdekken

De meesten van ons zijn door de trauma’s van het leven en het temmen van onze instincten, afgedwaald van ons authentieke zelf. Yoga moedigt ons aan om echt te zijn. Het helpt ons om verbinding te maken met onze ware gevoelens en ons diepste zelf. Yoga ondersteunt ons om gebruik te maken van het verlangen van onze ziel en de unieke creatieve expressie die door ons heen wil stromen. Het heeft het effect dat we ons afstemmen op ons authentieke zelf: die geïnspireerde plaats waar het innerlijke kind vrij rond zwerft en zelfexpressie onbevangen en natuurlijk is. Wanneer lichaam, geest en ziel in harmonie zijn, stroomt onze creativiteit met grote helderheid.

BK S Iyengar, een van de belangrijkste yogaleraren ter wereld, oprichter van Ieyngar Yoga en verantwoordelijk voor popularisering van yoga in India en de wereld, was een huisbewoner die meer dan 70 jaar yoga beoefende, duizenden studenten les gaf en zegt: Het is door de afstemming van het lichaam dat ik de afstemming van mijn geest, zelf en intelligentie ontdekte.

Yoga vakantie Lyengar

Evenwicht tussen emoties die creativiteit blokkeren

Volgens Julia Cameron, auteur van een van de meest definitieve teksten over creativiteit, The Artist’s Way, is de meest voorkomende belemmering voor creatieve expressie, angst. Deze dief van vreugde, kan ons in onze sporen stoppen voordat we onszelf hebben proberen uit te drukken.

De angst voor blootstelling, mislukking, oordeel, of het niet perfect krijgen, is verlammend voor kunstenaars. Zelfs wereldberoemde schrijvers of kunstenaars vallen ten prooi aan deze angst en rapporteren angstig lijden bij een poging tot een tweede roman of nieuw kunstwerk, ondanks een geschiedenis van enorm succes met een eerder creatief werk.

De beoefening van yoga helpt bij het vrijgeven van stress en emoties op celniveau. De meeste emoties worden vastgehouden in de heupen, het hart en de schouders en yoga is uniek in het ondersteunen van diepe ontspanning op al deze gebieden. Veel studies tonen nu het diepe vermogen van yoga om trauma uit het lichaam vrij te maken en het positieve effect dat yoga heeft op mensen die lijden aan PTSS. Hoe meer we ons zenuwstelsel helen en tot een plaats van innerlijke kalmte en reflectie komen, hoe groter onze creatieve expressie.

Yoga Asanas

Op een praktischer niveau strijkt yoga de fysieke tol weg die onze creatieve expressie op het lichaam kan aannemen. Veel artiesten, fotografen of muzikanten blijven urenlang in dezelfde positie: een eenvoudige yoga-oefening maakt de emoties, stress en contorsions van het lichaam los, vermindert repetitieve inspanning en brengt lichaam en geest weer in evenwicht.

Als schrijver gaan mijn favoriete asanas om het creatieve proces te ondersteunen Down Dog, Rabbit, Wide legged Forward Bend, Shoulder Stand en een paar sets Sun Salutes. Inversies verfrissen mijn geest en mijn arm helpt me mijn motivatie en innerlijke kracht te vinden om te schrijven, en de overtuiging dat ik iets waardevols te vertellen heb.

Hier en nu is waar yoga begint
Yoga Sutras

geïnspireerd door Azriel ReShel: upliftconnect.com

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x