fbpx
Select Page
Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk bieden wij de mogelijkheid om volgens een bepaald idee op een gestructureerde manier een creatieve film te maken met de filmfunctie van bijvoorbeeld de mobiele telefoon, de fotocamera of conventionele filmcamera.

Het maken van films, gebruikmakend van mobiele telefoon camera’s wordt verheven tot ware kunst. Overal ter wereld, van Parijs tot Toronto, Hong Kong en San Diego, California, worden filmfestivals georganiseerd speciaal voor films die met de mobiele telefoon camera zijn gemaakt

PARIJS – “Stilte op de set,” beval film regisseur Xavier Mussel terwijl hij zijn mobiele telefoon pakte – niet om te bellen, maar om een andere scène voor zijn korte film film te schieten..

Goedkoop, eenvoudig en toegankelijk, mobiele telefoons-als-film camera brengen het hele idee van professioneel film maken op losse schroeven door een vleugje Hollywood in de handen van film amateurs te leggen. How-to workshops zijn opgedoken van Boston naar Abu Dhabi tot Rio de Janeiro.

In 2004 organiseerde Centre Pompidou, museum voor moderne kunst in Parijs, haar eerste “Pocket films Festival”, een film festival dat exclusief gewijd was aan films die met mobiele telefoon camera’s waren gemaakt.

Zo’n 8,500 bezoekers bezochten de film vertoningen gedurende drie dagen. Naast de bijna 100 korte films waren drie films van normale lengte te bezichtigen, allen gemaakt met de mobiele telefoon camera.

Op 28 en 29 april 2012 organiseert S. Botello Productions ™ in San Diego, Californië. “de  Mobil filmfestival” voor mobiele media, waar alleen mensen die films maken met hun mobiele telefoon camera zich voor kunnen inschrijven.

Het voordeel van filmen met je mobiele telefoon is dat je geen dure apparatuur nodig hebt en geen jaren van training om een film te maken. Alles wat je nodig hebt is je telefoon, dat kleine voorwerp waar je de hele dag mee rondloopt in je zak.

Puristen klagen dat slechte beeldkwaliteit dergelijke films vrijwel onaanschouwbaar maken, maar mobiele telefoon filmmakers dringen erop aan dat de voordelen van het schieten op mobiele telefoons in alle opzichten opwegen tegen de nadelen. De mobiele telefoon camera’s kunnen wat kwaliteit betreft niet worden vergelijken met  hun conventionele professionele tegenhangers, vooral wanneer de films worden opgeblazen tot een full-size film projectie scherm. Maar vooral close-ups en stills kunnen opmerkelijk scherpe opnamen leveren.

Eerst en vooral, is het een kwestie van kosten. Je bespaart op de camera, die kan tientallen of zelfs honderden duizenden euro’s kosten en bespaart ook op alle attributen die horen bij een dure camera, van exploitanten lichtontwerpers en make-up artiesten.

“Net als in de schilderkunst, zijn er in de film verschillende stijlen”, niet alles gaat over hyper realisme, juist de korrelige structuur die je kunt bereiken met de mobiele camera kun je als het ware een impressionistische stijl bereiken.

Omdat de ingebouwde microfoons in mobiele telefoons achtergrondgeluiden oppikken, moeten de meeste dialogen worden toegevoegd in de post-productie.fase.

http://mobifest.net/

http://www.iri.centrepompidou.fr/experimentations/pocket-film-festival/

http://www.mobilfilmfestival.com/2012.html

 

cursus film maken tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk in Chateau de Gressoux

Combineer de cursus film maken met andere creatieve disciplines

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-ChiZilveren sieraden maken met Art Clay Silver, Sieraden maken met edelstenen, Beschermkristallen met edelstenen, yoga vakantie, film maken, kookworkshop vakantie, acteren

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial