fbpx
Select Page

Het maken van zilveren sieraden vereiste tot voor kort specifieke benodigdheden, geduld, veel kennis, oefening en tijd en was voorbehouden aan zilversmeden en professionele juweliers. Met producten zoals Art Clay Silver (zilverklei) is ieder individu in staat om de creativiteit de vrije loop te laten en in een paar uur tijd unieke persoonlijke stukken van zilver te maken.

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk van Artfriends in Chateau de Gressoux kun je je eigen zilveren sieraden maken zonder daar een edelsmid opleiding voor te volgen. Art Clay Silver, zilverklei, is kneedbaar zilver. Het ziet eruit als gewone klei, maar bestaat uit zilverpoeder, organisch bindmiddel en water. De klei is makkelijk te vormen en dat geeft je eindeloos veel mogelijkheden bij het maken van eigen sieraden en kunstobjecten. De klei verandert in puur zilver bij verhitting. Het bindmiddel verbrandt en het water verdampt.

Hoe wordt Art Clay Silver gebruikt?

Zodra de Art Clay Silver is gevormd, dient het aan de lucht gedroogd te worden. De totale droogtijd is afhankelijk van de grootte en de dikte van het stuk. Tijdens het creatieve proces, kan de klei worden bewerkt zolang als het vochtig gehouden wordt. De onbewerkte klei moet worden bewaard in luchtdichte verpakking als het niet in gebruik is, en het dient niet te worden opgeslagen op iets dat het vocht eruit zal trekken ervan (zoals karton, papier of servetten).

Zodra je creatie helemaal droog is, wordt het gestookt met behulp van een butaan toorts, op een gasfornuis of een. Tijdens het stookproces worden de organische bindmiddelen weggebrand en sinteren de zilverdeeltjes samen.

Wat overblijft is een puur zilveren creatie dat de vorm die werd samengesteld tijdens het creatieve proces behoudt, en kan worden behandeld op dezelfde wijze als ieder ander zilver item. De afwerking van het stuk is aan de artiest en  kan worden gepolijst, getrommeld, gesoldeerd, verzilverd, of ondergedompeld in de lever van zwavel om te  oxideren.

Maak je eigen unieke zilveren sieraden met Art Clay Silver tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk van Artfriends.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x