fbpx
Select Page
“Als je  een innerlijk stemmetje hoort zeggen: ‘Je kunt niet schilderen,’ ga dan koste wat het kost schilderen, en die stem zal zwijgen.”
– Vincent van Gogh
“God is eigenlijk een andere kunstenaar. Hij creerde de giraf, de olifant en de kat. Hij heeft niet echt een eigen stijl. echte stijl. Hij gaat gewoon door met het uitproberen van andere dingen. “
– Pablo Picasso

“De belangrijkste vraag is niet ” Wat stimuleert creativiteit?, maar “hoe komt het in Gods naam dat niet iedereen creatief is?  
Waar is het menselijk potentieel verloren gegaan? Hoe is het kreupel geraakt? Ik denk dan ook dat de juiste vraag niet is waarom mensen  creëren, maar waarom mensen niet creëren of innoveren.

We moeten de verbazing ten aanzien van creativiteit,  als ware het een wonder als iemand iets creëert , verlaten. ”

– Abraham Maslow
“Door hun moed, hun gebrek aan angst, zijn ze (creatieve mensen) bereid om domme fouten te maken.De ware creatieve persoon is iemand die gek kan denken; een dergelijk persoon weet heel goed dat veel van zijn goede ideeën waardeloos zullen blijken te zijn. De creatieve mens is flexibel, hij is in staat om te veranderen als de situatie verandert, om gewoonten te breken, om besluiteloosheid en veranderingen in de omstandigheden het hoofd te bieden zonder onnodige stress. Hij voelt zich niet bedreigd door de onverwachte  starre, inflexibele mensen. ”
– Frank Goble”
“De wereld is slechts een schildersdoek die spreekt tot de verbeelding.” – Henry David Thoreau
“Creativiteit is …iets zien dat nog niet bestaat. Je moet  zien uit te vinden hoe je dit kunt tot stand te brengen en op die manier een speelkameraadje met God zijn. “- Michele Shea
 “Creativiteit is besmettelijk, geef het door.”
— Albert Einstein
 “Creativiteit is uitvinden, experimenteren, groeien, risico’s nemen, het breken van regels, fouten maken en plezier hebben.”
– Mary Lou Cook
 “Om te tekenen, moet je je ogen dicht doen en zingen.”
– Pablo Picasso”
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x