fbpx
Select Page

Beeldhouwen is de kunst van het maken van een driedimensionaal object of een reliëf,  een tweedimensionaal sculptuur . Het is een eeuwen oude vorm van kunst die al stamt uit de tijd van de oude wereld beschavingen.

Materialen zoals klei, was, steen, hout, plastic, papier, metaal, ijs en nog veel meer werden en worden  door kunstenaars gebruikt om een figuur te visualiseren.

Boetseren met klei wordt, door de toegankelijkheid ervan, vaak afgedaan als een leuke hobby. Dat is het ook zonder enige twijfel. In tegenstelling tot het steenhouwen (substractieve beeldhouwvorm)  waarbij je materiaal verwijderd, heb je bij het boetseren de mogelijkheid om materiaal toe te voegen (additieve beeldhouwvorm).

Beide vormen hebben zo hun uitdagingen. Daar waar de steen, waaruit gebeeldhouwd wordt, je heel veel geeft, zul je bij het boetseren je sculptuur van het begin af moeten opbouwen. Voor beide vormen dien je over specifieke technieken te beschikken.

Grote kunstenaars als Rodin, Camille Claudel, die haar klei zelf uit de rivier haalde, Ossip Zadkine en vele anderen hebben prachige sculpturen geboetseerd uit klei of was.

Een simpel stukje klei is misschien wel het meest nuttige en intuïtieve kunstmateriaal dat bekend is voor de mens.

Nu is het tijd om je creatieve toets te vinden.

De kleine Châtelaine’ in brons

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x