fbpx
Select Page

Authentieke Kenia reis

Authentieke Kenia Reis

14 februari t/m 1 maart 2026

Stap binnen in de magie van Afrika met Artfriends’ Authentieke Kenia reis!

Cultuur – natuur – creativiteit – wellness – tradities

Save the date voor een onvergetelijk avontuur

Een wereld aan ontdekkingen staan je te wachten bij de Authentieke Kenia reis

Artfriends reikt verder dan ooit tevoren en nodigt je uit om deel te nemen aan een onvergetelijk avontuur in Kenia. Boek snel en ga mee met deze   Authentieke Kenia reis die zal plaatsvinden van 14 februari t/m 1 maart 2026.

We streven ernaar om niet alleen reizen te organiseren, maar ervaringen te creëren die je leven verrijken. Met onze Authentieke Kenia reis willen we je onderdompelen in het meest echte en ongerepte dat Kenia te bieden heeft.

 

– Ga mee op safari in de prachtige wildrijke natuur –

– Bewonder het fantastische vogelleven van Kenia – 

– Bezoek traditioneel levende stammen – 

– Afrikaans dansen –

– Djembé spelen –

– Koken en eten met Kenianen –

– Creatieve verrassing – 

– Massage van Sebastiaan –

– De mooiste hoogtepunten van Kenia –

– Afwisseling tussen landhuis & hotel of safaritent bij wildparken –

Inclusief alle activiteiten vermeld op de reisbeschrijving (zie onder)

 

early bird aanbieding Authentieke Kenia trip

In onze vooraankondiging hebben zich al meerdere mensen als  geïnteresseerden aangemeld. Zorg dat je erbij zit en Boek nu deze 14-daagse all-in Authentieke Kenia trip  waarbij wij je  onderdompelen in het meest echte en ongerepte dat Kenia te bieden heeft.

 • Boek vóór 31 augustus 2024 en ontvang € 200 korting
 • Boek vóór 30 september 2024 en ontvang € 100 korting
 • Boek nu, betaal € 500 aan en betaal het restant in 2025

Authentieke Kenia reis
Cultuur, natuur, creativiteit, wellness, tradities

Maak je klaar om de zintuigen te prikkelen en de geest te verjongen, want onze reis zal een harmonieuze mix zijn van cultuur, fysieke ontwikkeling, creativiteit, natuur., wellness en tradities.

Authentieke Kenia reis artfriends

Safari

Stap in de voetsporen van avonturiers en ontdek de adembenemende wildernis van Kenia tijdens onze onvergetelijke safari in februari! Deze exclusieve reis neemt je mee naar de legendarische Masai Mara, waar de majestueuze leeuw zijn koninkrijk regeert en waar de machtige olifant rustig door de savanne wandelt.

Dit is jouw kans om oog in oog te komen staan met de iconische dieren van de Big Five – de leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn. Beleef de spanning van het spotten van deze prachtige wezens in hun natuurlijke habitat terwijl je door uitgestrekte vlaktes en kronkelende rivieren reist.

 

Authentieke Kenia reis artfriends

 

Authentieke Kenia reis Artfriends

Laat je betoveren door de schitterende landschappen van de Masai Mara en geniet van de ongeëvenaarde schoonheid van de Afrikaanse wildernis. Onze ervaren gidsen zullen je meenemen op avontuurlijke safari’s, waarbij je de kans krijgt om de fascinerende flora en fauna van dit betoverende gebied van dichtbij te ervaren.

Dit is dé kans om de wonderen van de natuur te ontdekken tijdens onze safari in Kenia. Deze reis belooft niet alleen een visuele en auditieve traktatie te zijn, maar ook een diepgaande culturele onderdompeling die je voor altijd bij zal blijven. Kom en laat je betoveren door de magie van Afrika.

Authentieke Kenia reis artfriends

Authentieke Kenia reis artfriends

Bezoek aan traditioneel levende stammen in Kenia

Kenia is de thuisbasis van een fascinerende verscheidenheid aan etnische groepen, waarvan sommigen nog steeds een traditionele levensstijl behouden die teruggaat tot eeuwenoude tradities. Onder deze traditioneel levende stammen bevinden zich enkele van de meest iconische en intrigerende culturen van Afrika.

Een van de meest bekende stammen in Kenia zijn de Masai, die bekend staan om hun kleurrijke kleding, sieraden en opmerkelijke tradities. De Masai zijn nomadische herders die leven in de uitgestrekte vlaktes van Oost-Afrika. Ze hebben een rijke cultuur, gekenmerkt door hun unieke manier van leven, traditionele dansen, ceremonies en rituelen.

Een andere opmerkelijke stam zijn de Samburu, verwant aan de Masai maar met hun eigen unieke tradities en levenswijze. Ze wonen voornamelijk in het noorden van Kenia en staan bekend om hun vaardigheid als herders en hun kleurrijke kleding en sieraden.

Ook bezoeken we de Luo stam. De Luo-mensen, de dominante etnische groep in Kisumu, hebben een rijke culturele erfenis die de identiteit van de stad aanzienlijk beïnvloedt. Bekend om hun vertelkunst, geven de Luo verhalen en legendes door van generatie op generatie.

Naast deze stammen zijn er verschillende andere stammen die een traditionele levensstijl handhaven, zoals de Turkana, Pokot, en de Rendille, elk met hun eigen unieke cultuur, taal en tradities.

Een ontmoeting met deze traditioneel levende stammen biedt een unieke kans om de rijke diversiteit en erfgoed van Kenia te ervaren. We zullen deelnemen aan traditionele dansen, ambachten bewonderen, proeven van heerlijke traditionele gerechten, samen koken en meer leren over de eeuwenoude gebruiken en rituelen die deze stammen zo uniek maken. Het is een ervaring die niet alleen inzicht geeft in het verleden, maar ook in de levendige cultuur die nog steeds bloeit in het hedendaagse Kenia.

We zullen het vuur laten branden en de natuur omarmen in al haar glorie.

Authentieke Kenia reis artfriends

Afrikaans dansen en Djembé spelen

Stel je voor: Een betoverende reis waar je wordt ondergedompeld in de rijke cultuur van Afrika, omringd door het opzwepende ritme van Afrikaanse muziek. Je leert de subtiele bewegingen van verschillende Afrikaanse dansen, terwijl het hypnotiserende geluid van de djembé je ziel in beweging brengt.

Tijdens deze reis zul je ook de geheimen ontdekken van het maken van traditionele juju, waar stukjes beschermende magie worden geweven in prachtige draden. Dit is een kans om diep in de spirituele en mystieke aspecten van Afrikaanse tradities te duiken, en de verbinding met het verleden te voelen terwijl je je eigen stukje magie creëert.

Authentieke K

authentieke Kenia reis Artfriends

Professionele samenwerking
Authentieke Kenia reis

Al jaren werken Caren Simon, de bezielende kracht achter de yoga- en creatieve vakanties, en Sebastiaan Besseling van massagesebas.nl samen tijdens de yoga en creatieve vakantie. Met Sebas’ vader die in Kenia woont en een Keniaanse stiefmoeder die jarenlang een groot reisbureau runt in dit prachtige land, ontstond tijdens een gesprek tussen Sebastiaan en Caren het idee voor een authentieke Kenia-reis. Met tomeloos enthousiasme en vol overgave zetten ze zich in voor de organisatie van dit avontuur. Dankzij jarenlange organisatorische ervaring en samenwerkingen van Caren, waaronder met dit professioneel Keniaans reisbureau en de ervaringen van Sebastiaan in Kenia, kunnen we een onvergetelijke reis garanderen, compleet met prachtige excursies, safari’s, bezoeken aan nog traditioneel levende stammen en een diepe onderdompeling in de Keniaanse cultuur. En vergeet niet de heerlijke massage van Sebastiaan, die de kers op de taart vormt voor een reis vol ontdekkingen en ontspanning.

Authentieke Kenia reis Artfriends Caren Simon en Sebastiaan Besseling Caren Simon en Sebastiaan Besseling zetten zich met tomeloos enthousiasme en vol overgave in voor de organisatie van dit heerlijke avontuur. 

 

Authentieke Kenia reis Artfriends Sebastiaan Besseling is kind aan huis in Kenia

 

Ontdek authentiek Kenia

Kenia, een land doordrenkt van diversiteit en schoonheid, wacht op je om ontdekt te worden. Kenia is een smeltkroes van culturen, talen en tradities. Het land wordt bewoond door meer dan 40 verschillende etnische groepen, elk met hun eigen unieke gebruiken, kleding, dansen en keuken. Kenia is uniek vanwege zijn diverse landschappen, rijke cultuur en overvloedige wilde dieren.

Artfriends neemt je mee op een reis vol culturele verrijking, connecten met de prachtige natuur, fysieke activiteiten, creativiteit, mindfulness, tradities en wellness, alles samengevoegd om een onvergetelijke ervaring te creëren.

Authentieke Kenia reis

Kitale house Keniaans landhuis

Naast ons verblijf in hotels en tented camps is onze uitvalsbasis een Keniaans landhuis, waar je de warmte van de lokale gastvrijheid zult ervaren terwijl we ons laten leiden door de wonderen van dit prachtige land. Vanuit Kitale house laten we ons leiden door de ongerepte schoonheid van Kenia.

Voor wie is deze Authentieke Kenia reis?

Als je op zoek bent naar authenticiteit, avontuur en een diepgaande connectie met de Afrikaanse cultuur, dan is deze reis voor jou. Maar wees gewaarschuwd, deze reis is niet bedoeld voor diegenen die op zoek zijn naar 5-sterren hotels. We streven naar echte, rauwe ervaringen die je hart zullen veroveren en je ziel zullen voeden.

Bereid je voor op een reis die je horizon verruimt, je geest opent en je hart raakt. Save the date, want dit wordt een reis om nooit te vergeten.

Authentieke Kenia reis Kitale house

authentieke Kenia reis

 Reisbeschrijving Authentieke Kenia reis

14 dagen Masai Mara Naivasha Nakuru “Cat’s Cradle” & Kenia culturele ervaring Safari

Dag 1:

Aankomst in Nairobi.

Aankomst en transfer naar het hotel. Tijd vrij te besteden in de middag, gevolgd door een bezoek aan de Bomas van Kenia voor een culturele ervaring met dansen uit verschillende stammen. Diner en over-nachting: Karen Holiday Homes.

Dag 2:

Nairobi – Masai Mara 🦒

Vandaag halen we je om 7.30 uur op bij het hotel in de stad voor een reis naar de Masai Mara via het beroemde Rift Valley uitzichtpunt voor foto’s en bezichtiging onderweg met spectaculaire uitzichten. De Great Rift Valley (of Grote Slenk) is een gigantische scheur in de aardkorst: een indrukwekkend wonder der natuur. Heuvels, valleien en meren maken de Great Rift Valley een aantrekkelijke reisbestemming.

We vervolgen onze reis naar het Masai Mara Game Reservaat om op tijd aan te komen voor de lunch in de lodge.

Vertrek voor een middag game drive in dit prachtige park, dat hetzelfde ecosysteem vormt met het Serengeti National Park in Tanzania, terug in de vroege avond. Diner en overnachting in Olmoran tentenkamp.

Dag 3:

Masai Mara Game drives 🦒

Het wereldberoemde Masai Mara National Reserve is onderdeel van Kenia’s Great Rift Valley. het bestaat voornamelijk uit uitgestrekte savannes en grenst aan Tanzania’s Serengeti National Park. Samen vormen deze twee gebieden het toneel van Afrika’s bekendste wonder: de jaarlijkse grote trek van gnoes en zebra’s.

Bij zonsopgang staan we vroeg op voor een ontbijt, gevolgd door een volledige dag van game drives in het reservaat. Er zal talloos wild te zien zijn waaronder antilopen, gnoes, zebra’s en masai-giraffen, evenals aaseters zoals hyena’s en  gieren.

Overige maaltijden en overnachting in Olmoran tentenkamp.

Ervaar de rijke diversiteit van de traditionele muziek en dans van Kenia in hun dagelijkse culturele optredens met live percussie, drums, snaar- en blaasinstru-menten en diverse authentieke en energieke dansen die je meenemen op een reis door het verleden en het heden van Kenia.

Dag 4:

Masai Mara National Park 🦒

Volledige dag van game drives in het Maasai Mara National Park. De Masai Mara is beroemd om zijn wildconcentratie en overvloed die ongeëvenaard is in de regio. Olifanten, leeuwen en buffels zijn relatief gemakkelijk te zien, hoewel geluk een noodzakelijke factor is voor het spotten van neushoorns en luipaarden die de Big Five completeren, omdat deze twee dieren erg schuw en schaars zijn.

We zorgen voor een picknicklunch bij het nijlpaardenbassin waar je met geluk krokodillen kunt zien zonnen op de rotsen.

Diner en overnachting in het Olmoran tentenkamp.

Dag 5:

Masai Mara- Bezoek en verblijf bij de Masai stam

Vertrek vroeg in de ochtend na het ontbijt voor een stambezoek in de Narok provincie voor een volledige dag van leuke activiteiten met de lokale stam. Dompel jezelf onder in de dagelijkse activiteiten van de Masai stam terwijl je de culturele tradities van de locals ervaart.

Avondkampvuurdiner met de lokale stam, diner en overnachting in de nederzetting.

Dag 6:

Maasai land stam tradities

Nog een leuke dag met het bijwonen van een traditionele Maasai ceremonie in de afgelegen dorpen.

Diner en overnachting in hetzelfde gebied.

Dag 7:

Maasai Land – Lake Naivasha 🦒

Vertrek vanuit de Mara lokale dorpen via de glooiende heuvels langs de lokale dorpen naar Lake Naivasha. De prachtige vlaktes van Naivasha maken een rondreis door de Grote Riftvallei onbetaalbaar.

Aankomst op tijd voor de lunch, gevolgd door een bezoek aan Crescent Island, dat per boot bereikbaar is vanaf de oevers van Lake Naivasha. Het is een van de weinige plaatsen waar je kunt genieten van een natuurwandeling naast wilde dieren. Dieren die je hier kunt zien zijn onder andere gnoes en giraffen.

Diner en overnachting in Burchs Resort.

Authentieke Kenia reis

Authentieke Kenia reis artfriends

Dag 8:

Lake Naivasha National Park – Nakuru 🦒

Vandaag staan we vroeg op voor een uniek bezoek aan het beroemde Lake Nakuru National Park dat in centraal Kenia ligt en gaan we verder met een game drive in dit fenomenale nationale park. Dit park is beroemd om zijn ecosysteem dat bestaat uit het meer, omgeven door voornamelijk beboste en struikachtige graslanden. Het park ondersteunt een brede ecologische diversiteit met flamingo’s (grotere en kleinere) en andere watervogels als de belangrijkste attracties van het gebied.

Diner en overnachting bij Lanet Mat Farm.

Dag 9:

Nairobi naar Kitale

Bij zonsopgang vertrek uit Nakuru met picknicklunchboxen voor een volledige dag van reizen door het platteland, langs verschillende lokale stammen, landschap-pen en boerderijen met tussenstops om in de middag op tijd aan te komen in Kitale voor diner en overnachting in Kitale Farm House.

Dag 10:

Kakamega – koning Nabongo Mumia van Wanga koninkrijk

Bij zonsopgang in dit westelijke deel van het land, gaan we na het ontbijt naar een speciaal bezoek aan de homestead van koning Nabongo Mumia van het beroemde Wanga-koninkrijk en worden we gastvrij ontvangen door de familie en leren we veel over hun eten, dansen, tradities en overgangsrituelen.

Dansen met de lokale bevolking, Isukuti-dansen met het slaan op Afrikaanse lokale drums, en voedselbereiding maken deel uit van de volledige dag.

Diner en overnachting in Kitale Farm House.

authentieke Kenia reis djembe spelen

Dag 11:

Kisumu rond het Victoriameer, bezoek aan de Luo-stam

Na het ontbijt weer een unieke dag van reizen naar Kisumu rond het Victoriameer, het grootste meer dat de drie Oost-Afrikaanse landen omvat.

Bezoek aan het beroemde traditionele centrum van de Luo-stam in Kisumu, een stad gelegen aan de oevers van het Victoriameer, waar een rijke culturele lappendeken op ontdekking wacht. Hier komen eeuwenoude tradities en moderne invloeden samen en creëren een levendige culturele caleidoscoop zoals geen ander.

Diner en overnachting in Kitale Farm House.

Luo-cultuur:

De Luo-mensen, de dominante etnische groep in Kisumu, hebben een rijke culturele erfenis die de identiteit van de stad aanzienlijk beïnvloedt. Bekend om hun vertelkunst, geven de Luo verhalen en legendes door van generatie op generatie. Hun orale traditie is een levendige draad in het culturele weefsel van de stad. Bovendien resoneert Benga-muziek, gekenmerkt door pakkende ritmes en poëtische teksten, diep met de Luo-cultuur.

Diner en overnachting in Kitale Farm House.

Dag 12:

Kitale

Vrij te besteden tijd met een volledige dag van yoga, salsa en Kizomba-dansen.

Dag 13:

Kitale naar Nairobi

Vertrek in de ochtend van Kitale naar Nairobi, met indien mogelijk een bezoek aan Saiwa Swamp voor de zeldzame sitatoenga-antilope die alleen in de omge-ving van Kitale te vinden is, om in de middag aan te komen in Nairobi, vrij te besteden tijd voor een avond van Kizomba-dansen en Afrikaanse salsa dansen.

Dag 14:

Nairobi

vlucht terug naar huis Vrij te besteden tijd terwijl we ons voorbereiden op de vlucht terug naar huis.

Gamedrive

Regelmatig wordt “gamedrive” genoemd. Een gamedrive is – zoals het woord al aangeeft – een safari rit, waarbij je op zoek gaat naar “game” in hun natuurlijke omgeving. Game is het Engelse woord voor wild of wilde dieren.

Data

14 februari t/m 1 maart 2026

Kosten

De kosten bedragen € 3550 p.p.

Early bird en vriend(in)(n)en korting

 • boek vóór 30 juni en ontvang € 200 early bird korting
 • boek vóór 31 juli en ontvang € 100 early bird korting
 • Meld een vriend(in) aan die vóór 31 december 2024 inschrijft en ontvang € 50 korting.

Authentieke Kenia reis all-in:

De authentieke Kenia reis is een all-in avontuur. Bovengenoemde kosten zijn inclusief:

 • transfer van en naar het vliegveld
 • alle accommodaties op basis van volpension
 • alle programma onderdelen zoals beschreven in de reisbeschrijving (zie hier boven), waaronder 5 dagen safari, bezoek aan nog traditioneel levende stammen, dans, djembe, etc..
 • holistische massage van Sebastiaan
 • creatieve verrassingsactiviteit
 • afrikaanse dans
 • djembe
 • reis naar Kitale Landhuis
 • Verblijf en vol pension in Landhuis Kitale
 • Parkentreegelden
 • transport 4×4 cruiser en game drives
 • busvervoer
 • toelage van de reisleider/chauffeur
 • stambezoeken

  Optionele kosten

  • (Alcoholische) dranken die je besteld buiten hetgeen wordt aangeboden.
  • Vliegreis naar Kenia (hou de werelddeals van KLM in de gaten)
  • reis- en annuleringsverzekering

  Locaties

  We verblijven op verschillende Locaties in Kenia. Gedurende de safar’s en bezoeken aan de stammen verblijven wij in safari tenten en hotels. In Kitale verblijven wij in Landhuis Kitale.

  Voorbeelden van de safari tenten

   

  visum

  Vanaf 1 januari 2024 heb je geen visum nodig voor Kenia!

  Wel moet je je van tevoren registreren via https://www.etakenya.go.ke/en voor een Electronic Travel Authorisation (eTA). Dit geldt voor iedereen. Doe dit minimaal 2 weken tot een maand van tevoren. Binnen 3 dagen ontvang je een reactie.

  Vaccins

  Op advies van de KLM Travel Clinic en de GGD heb je de volgende vaccinaties nodig voor Kenia:

  Gele koorts
  DTP
  Hepatitus A

  Authentieke Kenia reis
  Authentieke Kenia reis
  authentieke Kenia reis
  authentieke Kenia reis
  authentieke Kenia reis
  authentieke Kenia reis
  Authentieke Kenia reis

  Vriend(inn)enactie

  Breng een deelnemer aan en ontvang  € 50 korting per persoon

  Authentieke Kenia reis Artfriends
  Authentieke Kenia reis
  Authentieke Kenia reis Artfriends
  Authentieke Kenia reis
  Authentieke Kenia trip Artfriends

  programma 2024

   
  AANMELDEN NIEUWSBRIEF
  AGENDA 2024
  14 t/m 21 juli 2024
  TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
  28 juli t/m 4 aug. 2024
  ZANG MEETS YOGA EN CREATIVITEIT Frankrijk Onbeperkt volgen:
  4 t/m 11 augustus 2024
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  11 t/m 18 augustus 2024
  TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  18 t/m 25 augustus 2024
  YOGA / PILATES & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  midweek april 2025
  RETRAITE Start Living your Dreams

  Onbeperkt volgen:

  14 febr. t/m 1 maart 2026
  Authentieke Kenia reis

  Stap binnen in de magie van Afrika :

  td style="background-color: #FDBE02;">wijzigingen voorbehouden.
  Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial