fbpx
Select Page

Adembenemende foto's met je smartphone

info: cursus "Het perfecte plaatje met je smartphone"

Het gemak en de vele mogelijkheden van smartphone fotografie

Inmiddels zijn we allemaal bekend met de basisprincipes van smartphone fotografie: je haalt je telefoon tevoorschijn en drukt op een knop. Maar als je echt van plan bent om die herinneringen voor het nageslacht te bewaren, dan wil je dat je telefoonkiekjes er op z’n best uitzien.

Camera-instellingen, verlichting en compositie kunnen allemaal een rol spelen. En als je foto’s er fantastisch uitzien, zorg er dan voor dat je ook de tijd neemt om er op een veilige plek een back-up van te maken.

Smartphone-camera’s hebben in korte tijd een lange weg afgelegd en de meeste handsets geven je nu enige controle over de focus en belichting van je opname. Als handmatige scherpstelling beschikbaar is, wordt deze meestal geactiveerd door op het scherm te tikken, op het punt waarop u wilt dat de camera scherp stelt.

Controleer ook de instellingen voor de camera-app van je telefoon. Als je een optie voor gezichtsherkenning vindt, wordt deze automatisch op gezichten ingesteld, zodat je foto’s kunt vermijden waarbij de gezichten van je vrienden een wazige puinhoop zijn.

fotograveren met je smartphone yoga en creatieve vakantie

Met smartphones kun je basisvaardigheden voor fotografie leren, zoals compositie en belichting. Met de instelmogelijkheden op je telefoon kun je tevens op een makkelijke manier de kwaliteit van je foto’s beïnvloeden. Je leert tevens om buiten de gebaande paden te denken om creatievere foto’s te maken, en als je dat doet, word je op de lange termijn een betere fotograaf.

Het creatieve plaatje met je smartphone icm yoga en creativiteit

Combinatie van yoga, pilates, het perfecte plaatje met je smartphone en creativiteit

Tijdens de Yoga en Creatieve vakantie Frankrijk van 20 t/m 27 augustus 2023 bieden wij een scala van cursussen en workshops aan die je allemaal onbeperkt kunt volgen voor 1 all-in prijs. In de ochtend en middag kun je yoga en pilates lessen volgen bij Marrigje van Roessel, na de lunch ga je op pad in de prachtige natuur met Sidney Lehmann die je alle tips and tricks leert om prachtige foto’s te maken met je smartphone en na de lunch kun je edelsteenworkshops volgen en een oceandrum maken onder begeleiding van Caren Simon en Cobi Gaasbeek. We verblijven wij op een prachtige plek, Chateau Le Bocage, in het kleurrijke paradijs van de Haute Marne. Het wordt weer een prachtig feest.

Ben je geïnteresseerd in fotografie met je smartphone, ben je al aan het experimenteren, zoek je naar verdieping in je technieken en ervaring, dan is de cursus “Het perfecte plaatje met je smartphone” echt iets voor jou. Gedurende een week wordt je meegenomen door Sidney Lehmann en leer en perfectioneer je je fotografie kennis en kunde met je smartphone tijdens de Yoga en creatieve vakantie.

Vrijheid is blijheid. Voldoende tijd nemen voor jezelf en in vrijheid zijn!

Je eigen keuzes maken en creëren op de manier waarop jij wil. Bij de yoga en creatieve vakantie ondersteunen wij jouw persoonlijke creatieve ontwikkeling. Wij doen er alles aan om jou persoonlijk te begeleiden, vrijheid te laten ervaren, jezelf op je gemak te laten voelen. Tenslotte voel je je het meest comfortabel als je kunt doen waar je goed in bent en vrijheid ervaart.

Professionele en adembenemende foto’s maken

Soms is smartphone fotografie gewoon beter. Het is gemakkelijk om naar ‘s werelds beste fotografen te kijken en jaloers te zijn op hun camera-uitrusting. Maar hoewel het bezit van lenzen en camerabody’s geweldig is, zit de beste camera vaak in je zak.

Smartphone-fotografie is een veelzijdige manier om de momenten vast te leggen die belangrijk voor je zijn. En dankzij de wonderen van moderne technologie, de vele makkelijke instelmogelijkheden, kun je ze nog steeds bewerken om er professioneel uit te zien. Zelfs als je alleen een snelle foto maakt met je smartphone, kun je deze er later nog steeds professioneel en adembenemend  uit laten zien. Adobe Lightroom heeft een mobiele app en Photoshop Express is ook een uitstekende tool voor snelle bewerkingen.

Er zijn veel redenen waarom je kiest voor de camera-app van je smartphone in plaats van je digitale camera. Het gebruik van je smartphone is vaak de beste keuze als je discreet wilt blijven. Het openen van je camera-app kost minder tijd dan het inschakelen van je digitale camera en het schakelen tussen instellingen. Bovendien is je smartphone makkelijker op te bergen. Afhankelijk van waar je bent, is het gebruik van een digitale camera niet altijd de beste manier om herinneringen vast te leggen. Het is vaak onhandig om hem uit je tas te halen om iets te schieten. En tegen de tijd dat je hebt, is het moment misschien al voorbij.

yoga en creatieve yoga vakantie vakantie het perfecte plaatje met je smartphone sidney lehmann

Stabiliteit

Bij fotograferen met je smartphone is het belangrijk je toestel stabiel te houden. Zelfs een lichte trilling kan ervoor zorgen dat een foto op een smartphone eruitziet alsof deze op een schommelende boot is genomen. Het is daarom belangrijk om camerabewegingen zoveel mogelijk te minimaliseren. Het kopen van een statief lijkt misschien overdreven, maar je kunt goedkope, kleine statiefmodellen kopen die speciaal voor smartphones zijn gemaakt. Als je geen statief wilt, gebruik dan alles wat beschikbaar is: een muur, de schouder van een vriend of zelfs je andere arm. Het stabiel houden van de opname is vooral belangrijk bij weinig licht, wanneer de belichtingstijden langer moeten zijn.

Belichting

Licht is een van de belangrijkste factoren in elke foto. Als je gebruik kunt maken van het beschikbare natuurlijke licht hoeft je geen toevlucht te nemen tot de ingebouwde flitser van je telefoon (wat je minder dan ideale resultaten kan geven, vooral op afstand).

Als je kunt, plaats je onderwerpen dan zo dat ze van voren goed worden belicht en niet worden afgetekend door een sterk licht van achteren. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk voor snelle foto’s, maar doe wat je kunt.

Het gebruik van kunstlicht kan ook werken, maar dan moet je voorzichtiger zijn. Laat je vrienden bijvoorbeeld in een nachtscène dichter bij de gloed van kunstlicht staan in plaats van dieper in de schaduw, en zorg ervoor dat hun gezichten zo goed mogelijk verlicht zijn. Het gebruik van de flitser kan helpen, maar als je tijd hebt, probeer dan een foto met en een foto zonder flits om het verschil te zien.

Scherp stellen

In de standaard iPhone-camera-app kunt je één keer tikken om scherp te stellen en vervolgens vasthouden en slepen om de belichting aan te passen. Het is een soortgelijk verhaal in de camera-app voor Android toestellen: tik één keer om scherp te stellen, waarna je de belichting kunt aanpassen via de schuifregelaar die aan de zijkant of bovenkant van het scherm verschijnt.

Dit zijn slechts een paar tips maar er is nog heel veel meer te leren om waanzinnig mooie, adembenemende foto’s te nemen.

Regel van derden

Dit is een oude fotografietruc die al jaren bestaat, maar je kunt hem nog steeds toepassen op smartphones. Volgens de regel van derden wordt een afbeelding opgesplitst in negen gelijke blokken die een raster van drie bij drie vormen. De bedoeling is om de meest interessante delen van je afbeelding (zoals een boomgrens of een groep gezichten) in de buurt van de kruispunten van deze segmenten te krijgen, waar de denkbeeldige rasterlijnen samenkomen.

Probeer de regel van derden eens om de compositie van je schot te verbeteren. Of je nu foto’s maakt van vrienden in een bar of een landschapsfoto, je zult merken dat het eenvoudig en effectief is. Het is zelfs nog eenvoudiger als je de scheidslijnen niet zelf hoeft te bedenken. Omdat dit het tijdperk is van instant-smartphone fotografie, zal zowat elke camera-app die er is, ze voor je weergeven. In de standaard Android-camera-app zie je het rasterpictogram aan de rand van het scherm, terwijl in iOS de rasteroptie onder Foto’s en camera in Instellingen staat.

Onderwaterfoto’s maken

Als je onderwaterfoto’s wilt maken met een digitale camera, moet je een speciale camera kopen. Wat is het alternatief ? Eenvoudig; gebruik je smartphone! Veel moderne smartphones zijn waterbestendig; je kunt ook hoesjes krijgen om ze onder water te beschermen. Je moet echter nog steeds voorzichtig zijn; waterbestendig betekent niet waterdicht.

Fotograferen met je smartphone, super handig 

Bij het uitvoeren van activiteiten zoals lichaamsbeweging, is smartphone fotografie koning. Je kunt je apparaat gebruiken om snel dingen vast te leggen waarvan je denkt dat ze er mooi uitzien, en het is ook goed voor een selfie tijdens het gewichtheffen. Ook op een feestje is het makkelijker om je smartphone te gebruiken, je kunt zoveel foto’s maken als je wilt zonder constant de instellingen op je camera te hoeven veranderen. Het bijwonen van live-evenementen is vaak een van de meest memorabele ervaringen in ons leven. Maar het meenemen van een digitale camera is niet altijd ideaal als je naar een wedstrijd van je favoriete sportteam kijkt of naar een concert gaat van een artiest van wie je houdt met je smartphone kun je makkelijk fotograferen of filmen en tevens genieten van het evenement.

fotograferen met smartphone yoga en creatieve vakantie

Ga met ons mee, geniet met ons mee

Yoga en Creatieve vakantie all-in concept

Creëer verwondering, laat je onderdompelen in de heerlijke natuur, lekker verzorgd worden, de vrijheid, plezier en onbeperkt volgen van alle creatieve vakanties. Let goed op de wonderen om je heen en neem afstand van je werk, het thuisfront en de dagelijkse sleur. Ik garandeer je dat je creatiever naar huis gaat.

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk

 

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

 

Yoga en Creatieve vakantie team

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk lekker buiten eten

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

yoga en creatieve vakantie frankrijk

 

Een kijkje in onze wereld

Yoga, pilates, het perfecte plaatje en Creatieve vakantie Frankrijk
all-in concept in Chateau le Bocage


Onbeperkt volgen van alle cursussen
logeer 7 nachten in het chateau
 of kampeer in de prachtige chateautuin
 3 maaltijden per dag
 Onbeperkt koffie, thee , fruit en bronwater
 Gratis carpoolservice
Gratis wifi

Voor één all-in prijs
Een creatieve vakantie van vrijheid,

ontdekken, zelf kiezen, genieten, plezier en leren

Schilderen ∴ Yoga ∴ Boetseren ∴  Tai Chi ∴ Zingen ∴  Levensketting van edelstenen  ∴ Ocean drum maken ∴   Chi KungZilveren sieraden met art clay silver  ∴ Art journalen ∴  Creatieve meditatie ontspanningsweek  ∴ Pilates / yoga flow het perfecte plaatje met je smartphone

zie agenda in rechter kolom (onderin op telefoon)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial